NLDoet 28 en 29 mei

View Calendar
28/05/2021 10:00 - 17:00

Op de Dierenweide van Stichting De Knuffelkonijntjes is een 'yurt' gebouwd (een Mongoolse tent). Deze is in de eerste plaats bedoeld als ontmoetingsruimte voor de buurt voor zowel jong als oud. Daarnaast zal het gebruikt worden voor gezinnen met een ziek kind of een zieke ouder die hier, eventueel met een therapeut, een fijne dag met de dieren kunnen doorbrengen. In de dierenweide kunnen kinderen gewoon kind zijn en mogen ze ontmoeten, beleven en genieten.

 

Met een team van NL doet willen we graag de yurt afmaken, zodat we de yurt ook daadwerkelijk in gebruik kunnen nemen en de eerste gezinnen kunnen uitnodigen voor een fijne dag.

 

Welke klussen kun je doen:

  • De laatste hand en spanwerken, schilderen, inrichten en gezellig maken, o.a. door het planten van hagen en diverse andere planten om de yurt heen te plaatsen.
  • Ook is er altijd genoeg te doen op het park zelf: sommige hekwerk/dierverblijven en/of speelattributen kunnen wel een opknapbeurt gebruiken.
  • Ook is er genoeg groen dat verzorgd mag worden, om weer mooi te bloeien.

 

Oftewel: voor alle NL doet-vrijwilligers is er een geschikte klus te vinden tussen het groen en de dieren. Zowel binnen als buiten.

 

Wij zorgen tevens voor de benodigde handschoenen, mondkapjes en desinfectiemiddelen en zullen alle door het RIVM gestelde veiligheidsvoorwaarden navolgen.