Kippen

Onze kippen zijn zo tam dat ze zelfs naar je toe komen. Wist je dat: kippen leggen iedere dag een ei

Kippetjes


Dag dag! Ik ben Chili! De kip! Het is waarschijnlijk lastig om mij te herkennen tussen de andere kippen, maar ik ben bruin en een beetje wit. Ik woon samen in Villa Kakelbont op de Dierenweide met Rozemarijn, Tijm, Mint en Kaneel.

Maar ik was er als eerste! De eerste kip op de Dierenweide!
Toen ik tien weken oud was kwam ik als klein kippetje van een gezin in de buurt, waar ik met de hand ben opgevoed door twee hele leuke meisjes. Ik ben dus erg gewend aan mensen.

De andere dames kwamen wat later, maar waren al een stuk groter! Dat vond ik best spannend. Ik had niet meer het hele hok voor mezelf, maar deelde dit met 4 andere grote dameskippen die al eieren legden.

Dat kon ik toen nog niet, maar nu leg ik er iedere dag wel eentje. Net als de anderen. Wij zijn namelijk legkippen. Dat betekent dat wij er op gefokt zijn om veel goede eieren te leggen. Dat doen we het hele jaar door. Je kunt de eieren op de Dierenweide ook kopen, want we leggen er meer dan de verzorgers op kunnen.

ei, ei, ei en we zijn zo blij!


Wat doen wij nou zo op een dag? Nou, ik vind het heerlijk om te scharrelen! Met mijn poten door het zand, graven, zoeken naar zaadjes, en beestjes en plantjes. Het zand is ook heerlijk om in te zandbadderen, dan gooi ik al dat zand over me heen en schud ik het tussen mijn veren. Dit zorgt ook dat ik geen nare beestjes op mijn huid krijg, zoals luizen, ieuw!

In ons hok staan hele leuke kratjes met stro, waar we regelmatig in zitten om eieren te leggen. Wanneer het donker wordt gaan wij niet in deze kratjes met stro liggen, nee, wij slapen liever ‘op stok’, hoog in het hok, alsof we in een boom zitten.

Inmiddels wonen er ook 5 witte kippen bij ons. We zijn nu met ons 10-en in een groot nieuw afgeschermd verblijf. Deze witte dames leggen witte eieren, en de bruine dames bruine. Inmiddels worden er elke dag 10 eieren gelegd. elke kip 1.

Als je een keer verse eieren wilt halen, of met ons wilt komen kakelen, voel je vrij om eens langs te komen. Neem je wat lekkers mee voor mij?