Knuffelpaardjes

Hoi! Wij zijn Lucky, Gabber en Beauty.
De allerliefste knuffelpaardjes van de dierenweide.

Lucky


Hihihihallo! Mijn naam is Lucky, dat betekent ‘gelukkig’ in het Engels. Ik ben een echte bofkont, omdat ik hier op de Dierenweide mag wonen.

Voor ik hier kwam wonen, werd er niet zo goed voor mij gezorgd. Ik was mager en had allemaal klitten in mijn vacht. Ik heb zelfs gehoord dat ze me eigenlijk naar de slacht wilden brengen, brrr. Gelukkig ben ik zo goed verzorgd, dat ik nu weer helemaal gezond ben en lekker kan spelen. 

En spelen, dat doe ik graag! Ik houd erg van grapjes en ben best ondeugend. Zo heb ik eens mijn waterbak omgegooid, waardoor de voeten van mijn verzorger helemaal nat waren, hihihi. Soms probeer ik stiekem een hapje gras mee te pikken van buiten mijn weide, want dat ziet er zo lekker uit…

Let er goed op dat jullie niet per ongeluk mijn hek open laten staan, want dan ga ik vast en zeker op onderzoek uit, samen met mijn maatje Gabber. Dat is niet veilig, want dan kunnen we zo de weg oplopen.

Wisten jullie trouwens al dat ik een écht paard ben? Heel veel mensen denken dat ik een pony ben, omdat ik zo klein ben. Maar officieel ben ik een mini-paard. Ik kan jammer genoeg niet alles wat de grote paarden wel kunnen, zoals kinderen vervoeren op mijn rug. Samen rondjes lopen vind ik gelukkig ook heel leuk.

Komen jullie ook eens langs om gezellig samen met mij lopen?

Wel uitkijken hoor, want ik schrik als je achter me gaat lopen. Blijf maar gewoon naast of voor me, dan kan ik je goed zien.

veulentje Beauty

Dit dametje is sinds januari 2023 bij ons.

Ze is al dikke vriendjes met de andere 2.


Gabber

Hé hallo daar! Ik ben Gabber, het beste vriendje van Lucky. We lijken best wel op elkaar, maar we zijn geen broertjes. Toen ik pas een paar dagen oud was, overleed mijn moeder. Ik was heel verdrietig. Gelukkig gaf mijn baasje me speciale melk uit een fles en mocht ik binnen in huis slapen. Daardoor voelde ik me niet meer zo alleen.

Door de speciale melk ben ik heel groot en sterk geworden. Nou ja, groot, ik blijf een klein paardje, zelfs kleiner dan Lucky. Dat komt omdat ik een falabella paardje ben, het kleinste paardenras in de hele wereld. Cool hè?

Kun jij mij en Lucky uit elkaar houden? Ik ben wat kleiner dan Lucky, maar we verschillen ook van kleur. Ik ben donkerbruin en Lucky is lichtbruin.

Lucky en ik zijn de beste vriendjes en we doen dan ook alles samen. Eten, slapen, stoeien en rennen. En hard rennen, dat kunnen we als de beste! Soms maken daarbij ook gekke bokkensprongen, dan hebben we heel veel plezier.

Ik heb altijd bij mensen gewoond, daardoor houd ik er ontzettend van om geaaid en geborsteld te worden. Als je over mijn hals aait, vind ik dat heel fijn. Als je wilt weten of ik blij ben, dan kun je ook naar mijn oortjes kijken.

Als ik blij ben en me goed voel, dan staan ze mooi rechtop. Als ik boos of bang ben, dan staan mijn oren helemaal naar achteren. Dan zeg ik eigenlijk: “Pas op! Dit vind ik niet leuk” of zelfs: “Help! Ik vind dit eng!”

Let je op onze oren als je met mij en Lucky gaat wandelen? Dan weet je precies wanneer we het heel leuk vinden, of juist een beetje spannend. Weet je nog hoe mijn oren staan als ik iets leuk vind, of juist eng?