Nieuws

Volg hier het laatste nieuws over Dierenweide Dieze Oost en Stichting De Knuffelkonijntjes!

 • Zwolle: de meest diervriendelijke gemeente van Nederland!

  Fantastisch nieuws: Zwolle is uitgeroepen tot de meest diervriendelijke gemeente van Nederland in een verkiezing georganiseerd door Stichting Dierenlot.
  Wij zijn enorm blij met deze uitslag!

 • Nieuwe coronamaatregelen vanaf 6-11

  Je kunt de Dierenweide bezoeken zonder coronatoegangsbewijs.

  Voor een bezoek aan het horecagedeelte van de Dierenweide (binnen en buiten) moet iedereen vanaf 13 jaar wel een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Hiermee toon je aan dat je volledig gevaccineerd bent; een herstelbewijs hebt, of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.

  Wil je geen gebruik maken van het terras of de binnenruimte?
  Vanaf nu is er ook een Take-Away!

  Mondkapjes zijn verplicht in de binnenruimten en bij het betreden van het terras.


  Natuurlijk blijft het zaak je aan alle geldende maatregelen te houden en alleen te komen als je klachtenvrij bent. Heel hartelijk dank voor je begrip en graag tot ziens!

 • Nieuwe openingstijden winter

  Vanaf 16 november zijn de openingstijden voor de winter (bij droog weer):
  dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 en zaterdag van 10.00 tot 13.00

  Vanaf 1 maart 2022 is Dierenweide Dieze Oost weer open:
  dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00

 • Nieuwe samenwerking

  Goed nieuws: binnenkort wordt gestart met de samenwerking van Stichting De Knuffelkonijntjes en Gosker Zorg. Deelnemers van Gosker Zorg zullen gaan meewerken op de weide bij het verzorgen van de dieren en het onderhouden van de locatie.

 • Word ‘Vrienden Van!’

  Mede door uw financiële steun is het voor de Dierenweide mogelijk om te blijven bestaan. Zo kunnen wij nog meer organiseren voor de buurt en al onze bezoekers.

  Per jaar kost dit €12 per persoon of €20 per huishouden. Elk jaar organiseren wij een speciale, gezellige Vriendendag op de Dierenweide voor al onze deelnemers. Wilt u meedoen? Stuur ons een mailtje of kom even langs!

  Misschien wordt u binnenkort de 100e “Vrienden Van” en krijgt u van ons een leuke verrassing!

 • Kartcentrum Zwolle doneert

   

  Kartcentrum Zwolle doneert 40 ontmoetingen aan Stichting De Knuffelkonijntjes

  vr 25 jun 2021, 11:41 

  Zwolle – Dankzij Kartcentrum Zwolle kan Stichting De Knuffelkonijntjes binnenkort 40 onvergetelijke ontmoetingen met dieren weggeven aan onder andere terminaal zieke kinderen en dementerende ouderen. Eigenaar Christian Snoek van Kartcentrum Zwolle wil graag lokaal betrokken zijn en ging op zoek naar een aansprekend sponsordoel in Zwolle.

  Dierenweide Dieze Oost en Stichting De Knuffelkonijntjes

 • Huisregels

  U betreedt het terrein op eigen risico

  U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigendommen en laat deze niet rondslingeren

  Geen dieren voeren, hier zorgen onze dierenverzorgers voor

  Geen dierenverblijven openen zonder toestemming en begeleiding van een medewerker

  Niet klimmen op het hek en de koets

  Je mag de dieren alleen aaien, niet oppakken of optillen

  Graag de handen wassen na interactie met de dieren

  Trekkers en ander speelgoed weer op de plek terugzetten

  Kinderen onder de 10 jaar zijn welkom mét begeleiding

  Geen honden of andere huisdieren op het terrein

  Eigen consumptie is op het terras Niet toegestaan.

  Maakt u gebruik van het terras, toilet en/of activiteit dan is een consumptie per persoon verplicht

  Wij vragen u respect te hebben voor onze dieren, onze medewerkers en andere bezoekers

  Producten of diensten mogen niet worden verkocht op het terrein zonder toestemming van de beheerder

  Volg de corona-maatregelen op, houd 1,5 afstand, desinfecteer de handen, draag binnen een mondkapje en blijf thuis wanneer u of de kinderen klachten hebben.

  Dankuwel!

 • Lekker eten en voeding

  Je kent het wel goede voornemens, vaker sporten, gezond eten… maar hoe zit dat eigenlijk met de dieren op de dierenweide. Wat is gezond eten voor een geit? En is datzelfde eten ook gezond voor een pony?

  We vroegen het aan onze dierenarts Wigert de Pagter van Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland.

  Wat adviseer jij als dierenarts als voedingsadvies voor de dieren?

  Je kunt er van uit gaan dat er op een dierenweide of kinderboerderij de dieren goed worden verzorgd en elke dag dan ook voldoende voer krijgen. Als bezoeker is de interactie met de dieren natuurlijk leuk, en al helemaal als je door middel van een beloning het geitje of de pony kan aaien.

  Hooi dat is mooi, brood = dood

  Vroeger was het gebruikelijk om bij een bezoekje aan de dierenweide een overgebleven stukje brood mee te nemen. Nog steeds zie je dat veel mensen denken dat brood gezond is. Voor de dieren betekent brood vaak dat dit nare gevolgen heeft. Er wordt teveel gevoerd, want jij bent niet de enige die even een wandeling maakt en wat meeneemt. Gevolg is dat uiteindelijk het dier ‘doodziek’ wordt.

  Hooi en of wortel is een goed alternatief dat kun je voor een paar euro kopen bij o.a. de supermarkt of dierenwinkel. Het is gezond voor geiten, pony’s en konijnen en ze vinden het hartstikke lekker!

  Schoon water

  Vers, fris en schoon water is belangrijk voor huisdieren en dieren op de dierenweide. Op de dierenweide is dat vaak goed geregeld door de vrijwilligers die dagelijks de dieren verzorgen.

  Gaan dieren wel eens op dieet?

  Ja, eigenlijk van nature al. In de winterperiode eten veel dieren minder omdat in de natuurlijke situatie het voeraanbod minder is.  In de zomer en de herfst maken de  herkauwers (geiten, schapen, runderen en herten) extra vetten aan. In principe ieder dier wat te maken heeft met seizoenen gaat op dieet, denk maar aan de vogels die in de herfst allerlei bessen en zaden eten om reserves aan te leggen voor de winterperiode.

  Sommige mensen kunnen iets niet eten omdat ze allergisch zijn voor bepaalde voeding zoals noten of lactose. Komen voedingsallergieën ook voor bij dieren?

  Soms, een hond die bijvoorbeeld een allergie heeft voor graan, kan last krijgen van zijn huid of oren. Dan krijgt de hond vaak speciaal voer, dat noemen ze ‘hypoallergeen voer’. Ook bij katten komen soms voedselallergieën of voedselintoleranties voor.

  Wat er in gaat, moet er ook weer uit. Kun je aan de mest of ontlasting van dieren zien of dat ze goede voeding krijgen?

  Laatst nog; een labrador die iets ‘lekkers’ had gevonden op straat, dat vonden zijn darmen niet zo leuk en dus kreeg hij diarree. Dan worden we vaak ook gebeld, door de eigenaar met de vraag wat ze kunnen doen. Mocht jouw (huis)dier zich niet lekker voelen neem gerust contact op met de dierenarts.

  Heb je een leuk voedingsweetje voor onze lezers en bezoekers?

  Wat veel mensen niet weten, is dat cavia’s geen eigen vitamine c kunnen aan maken dat halen ze dan uit speciale brokken of vers fruit en verse groenten.

  Konijnen hebben niet zoveel vers fruit en groeten nodig anders krijgen ze diarree, konijnen eten het beste hooi.

  Kippen die gemend graan eten pikken er vaak alleen de lekkerste granen eruit. Wanneer een dier de keus heeft kiest hij vaak het lekkerste voer. Vergelijkbaar met mensen, die eten ook het liefste dat wat ze lekker vinden.

  Eten reuze konijnen hetzelfde als gewone konijnen?

  Ja, reuze konijnen zijn alleen een stuk groter en hebben daardoor meer voer nodig dan een dwergkonijn.

  Wat is jouw lievelingseten, waar ze je ’s nachts voor wakker kunnen maken?

  Ik kan echt genieten van een mooi stuk wild zoals; wild zwijn, haas, ree of gans. Dat eet ik natuurlijk niet iedere dag en dat maakt het dan ook zo speciaal. Omdat ik vaak al gezond eet, kan ik echt genieten van een zelfgemaakte quarter pounder, de gedachten alleen al doet me watertanden.