Nieuws

Volg hier het laatste nieuws over Dierenweide Dieze Oost en Stichting De Knuffelkonijntjes!

 • Dierendag – zaterdag 7 oktober

  Het is weer bijna tijd voor 1 van de leukste dagen van het jaar! Om 10 uur krijgen de dieren een heerlijk ontbijtbuffetje. Jullie kunnen meehelpen om ze te voeren! Op deze dag kun je ook andere dieren bewonderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een roofvogelshow? Dierendag 2023 wordt bij ons op de Dierenweide gevierd, aan de Hogenkampsweg 27, Zwolle van 10.00 tot 16.00. Iedereen is welkom!

 • Uw stem telt!

  Ook dit jaar nemen wij deel aan Rabo Clubsupport. Kent u onze vrolijk beschilderde caravan, waarmee wij naar zorginstellingen gaan? We gebruiken hem ook om zieke kinderen te bezoeken en naar zgn. ‘wensdagen’ te gaan met onze dieren. Deze caravan is aan vervanging toe. Met deze actie kunt u ons hierbij helpen.

  Stemmen kan van 4 tot en met 26 september. Alvast onze hartelijke dank!

 • Bericht van de beheerder

  Alle bezoekers van de dierenweide, hartelijk welkom! We hopen dat u een leuke tijd heeft bij ons. Veel van onze medewerkers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt/uit de zorg/met een ‘rugtasje’. Daarom kan het misschien iets anders gaan dan voor u wenselijk is. Wij vragen uw begrip hiervoor. Heel veel plezier op onze mooie en gezellige dierenweide!

 • Warm weer: de konijntjes blijven thuis

  In verband met de hoge temperaturen is het voor ons niet verantwoord om op pad te gaan met de Knuffelkonijntjes. Konijnen kunnen slecht tegen warmte. Het welzijn van de dieren staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom gaan we bij temperaturen van 25 graden en hoger niet met ze op pad. Natuurlijk bent u wel hartelijk welkom op Dierenweide Dieze Oost, waar het heerlijk vertoeven is in de schaduw van de mooie hoge bomen! Er zijn hapjes, drankjes en ijsjes verkrijgbaar. We zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00. Wees welkom!

 • Nieuwe openingstijden

  Vanaf 1 april heeft Dierenweide Dieze Oost de volgende openingstijden:

  Zaterdag van 10.00 tot 16.00
  Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00
  Zondag en maandag gesloten

 • Hallo allemaal!

  Mijn naam is Beauty en ik ben een Shetlander-veulentje. Ik woon nu ook op de Dierenweide!

 • Op de Dierenweide

  Wij kijken erg uit naar de lente, u ook?

  De activiteitenkalender is klaar. Maar ook nieuwe ideeën zijn van harte welkom. Heeft u een voorstel, mail ons dan op info@stichtingdeknuffelkonijntjes.nl of kom even langs. Wij kijken dan graag of we dit kunnen uitvoeren!

  We willen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden om gezellig naar onze Dierenweide en ons terras te komen. Daarom hebben we besloten om, ondanks de dure tijden, de prijs van de koffie/thee niet te verhogen. Dit blijft gewoon 1.50.

  Dierenweide Dieze Oost: laten we er met elkaar een prachtig voorjaar van maken!

 • Een nieuw seizoen

  Wij blikken graag met u vooruit naar de komende maanden. Vol enthousiasme, want we hebben weer allerlei leuke dingen op het programma staan! De nieuwe kalender is klaar, mogelijk wordt deze nog aangepast gedurende het jaar maar hier vindt u alvast onze plannen. Hopelijk kunnen we weer vele mooie dagen samen beleven!

 • Nieuwe bewoners!

  Dierenweide Dieze Oost is twee kleine bewoners rijker!
  Deze leuke mini-varkentjes heten ‘Babe’ en ‘Knorrie’. Je bent van harte welkom om ze te komen bewonderen!

 • Rabo ClubSupport: hartelijk dank!

  Door de actie Rabo ClubSupport, en dankzij uw stem op onze deelname, mogen wij het prachtige bedrag van 1137, 99 euro ontvangen. Dit bedrag wordt heel goed besteed aan het creëren van een warme, rustgevende ruimte voor mensen die bij onze stichting op locatie komen. Bedankt voor uw steun!

 • Zwolle: de meest diervriendelijke gemeente van Nederland!

  Fantastisch nieuws: Zwolle is uitgeroepen tot de meest diervriendelijke gemeente van Nederland in een verkiezing georganiseerd door Stichting Dierenlot.
  Wij zijn enorm blij met deze uitslag!

 • Nieuwe samenwerking

  Goed nieuws: binnenkort wordt gestart met de samenwerking van Stichting De Knuffelkonijntjes en Gosker Zorg. Deelnemers van Gosker Zorg zullen gaan meewerken op de weide bij het verzorgen van de dieren en het onderhouden van de locatie.

 • Word ‘Vrienden Van!’

  Mede door uw financiële steun is het voor de Dierenweide mogelijk om te blijven bestaan. Zo kunnen wij nog meer organiseren voor de buurt en al onze bezoekers.

  Per jaar kost dit €12 per persoon of €20 per huishouden. Wilt u meedoen? Hartelijk dank! Stuur ons een mailtje of kom even langs. Misschien wordt u binnenkort de 100e “Vrienden Van” en krijgt u van ons een leuke verrassing!

 • Kartcentrum Zwolle doneert

   

  Kartcentrum Zwolle doneert 40 ontmoetingen aan Stichting De Knuffelkonijntjes

  vr 25 jun 2021, 11:41 

  Zwolle – Dankzij Kartcentrum Zwolle kan Stichting De Knuffelkonijntjes binnenkort 40 onvergetelijke ontmoetingen met dieren weggeven aan onder andere terminaal zieke kinderen en dementerende ouderen. Eigenaar Christian Snoek van Kartcentrum Zwolle wil graag lokaal betrokken zijn en ging op zoek naar een aansprekend sponsordoel in Zwolle.

  Dierenweide Dieze Oost en Stichting De Knuffelkonijntjes

 • Huisregels

  . U betreedt het terrein op eigen risico

  . U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigendommen en laat deze niet rondslingeren

  . Geen dieren voeren, hier zorgen onze dierenverzorgers voor

  . Geen dierenverblijven openen zonder toestemming en begeleiding van een medewerker

  . Niet klimmen op het hek en de koets

  . De dieren alleen aaien; niet oppakken of optillen

  . Graag de handen wassen na interactie met de dieren

  . Trekkers en ander speelgoed weer op de plek terugzetten

  . Kinderen onder de 10 jaar zijn welkom mét begeleiding

  . Geen honden of andere huisdieren op het terrein

  . Eigen consumptie is op het terras Niet toegestaan

  . Maakt u gebruik van het terras, toilet en/of activiteit dan is een consumptie per persoon verplicht

  . Wij vragen u respect te hebben voor onze dieren, onze medewerkers en andere bezoekers

  . Producten of diensten mogen niet worden verkocht op het terrein zonder toestemming van de beheerder

  . Volg de corona-maatregelen op, houd 1,5 m afstand, desinfecteer de handen, draag binnen een mondkapje en blijf thuis wanneer u of de kinderen klachten hebben.

  Dankuwel!