Konijnen

Maak kennis met de konijntjes van de dierenweide

Gerrie


Heb je die grijze Vlaamse Reus al eens gezien? Het op-een-na-grootste konijn op de Dierenweide? Nou, dat ben ik: Gerrie!

Als jong konijntje kwam ik met wat broertjes en zusjes bij Stichting De Knuffelkonijntjes wonen. Van al mijn broertjes en zusjes was ik de mooiste en de liefste, dus werd ik opgeleid tot knuffelkonijn. Ik werd zelfs vernoemd naar een vrijwilligster van de Stichting.

Ik vind het heel erg leuk dat ik nu op de Dierenweide mag wonen. Mensen roepen vaak dat ik zo groot ben. Als je mij iets lekkers geeft, dan wil ik best even op mijn achterpoten gaan staan en me even uitrekken. Dan kun je pas echt goed zien hoe groot ik ben.

Ik mag dan wel het op-een-na-grootste konijn van de Dierenweide zijn, maar dat is omdat ik een vrouwtje ben. René, het allergrootste konijn, is ouder en een mannetje.

Wist je dat konijnenvrouwtjes officieel voedsters heten? Een konijnenmannetje is een rammelaar of ram. Ik ben dus wél de grootste voedster op de hele Dierenweide. Afgelopen jaar ben ik ook mama geworden. Bibi, mijn dochtertje, woont nu bij mij. Samen is het zoveel gezelliger!

Ze hebben allemaal lange oren, een kort pluimstaartje, sterke springpoten en een wipneus. Maar toch zijn alle konijnen op de Dierenweide heel verschillend: groot of klein, met een korte of lange vacht, gevlekt of in één kleur.


Lotje 

Hey kinderen, wat leuk dat jullie bij mij komen kijken! Ik ben Lotje en hoe heten jullie?

Ik ben dus Lotje en woon samen met mijn zusjes op de Dierenweide. Ik ben misschien een beetje arrogant… maar ik vind dat ik het allermooiste konijn ben! Ja echt, vind je niet? Moet je mijn mooie lange zwarte oren eens zien en die prachtige zwarte streep en zwarte stippen op mijn rug! Mooi hè! Ze noemen ons Lotharingers.

Ik ben een heel actief konijn. Ik houd ervan om lekker hard te rennen en te springen, maar het het allerleukste vind ik om in het gras rond te huppelen.
Als het droog weer is mag ik vaak in de knuffelren op het gras. In deze ren mogen jullie mij (onder begeleiding) aaien.


Ik vind het heerlijk als je naast mij hurkt en mij over mijn bol aait. Oppakken vind ik niet zo leuk. Ik blijf liever met mijn 4 pootjes op de grond.

Olaf


Hey, kunnen jullie mij vinden? Ja, ik lig inderdaad heerlijk in dit bed met deze lieve oma. Ik ben namelijk een heel bijzonder konijn.

Ik ben een Angora-konijn met een lange wollen vacht, net als een schaap! Wat moet je in het voorjaar doen bij schapen? Scheren! Mijn konijnenwol groeit ook steeds door, dus ik moet regelmatig naar de kapper. De konijnenkapper wel te verstaan. De kapper knipt of scheert mijn lange haren dan kort zodat ik geen klitten krijg en ik het niet te warm heb, want poeh! Een wollen winterjas in de zomer is echt véél te warm!

Nu vragen jullie je vast af waarom ik hier in een bedje lig? Wij konijnen horen toch in een hok of lekker buiten in het gras?

Nou, ik ben een speciaal Knuffelkonijn en ik heb geleerd om bij oude mensen en zieke kinderen op bezoek te gaan zodat ze even hun pijn en zorgen kunnen vergeten door mij te aaien en te knuffelen. Mijn zachte lange haar is heel fijn om te aaien, daar worden mensen heel rustig van.

Ik geniet er stiekem ook wel heel erg van, dan ga ik lekker languit in het bedje liggen. Zo heb ik hele fijne momenten met de mensen die mij knuffelen en kan ik ze blij maken. Soms is het zo fijn, dat ik bijna… bijna in slaap val. Zzzzzz…


Dani

Heeeey! Ik ben Dani, de broer van Cynthia. Ik heb dezelfde naam als de gastheer, grappig he? Ik sta niet achter de bar en maak geen koffie. Wat doe ik dan wel?

Niet heel veel eigenlijk. Ik lig lekker in mijn hokje, die is van mij en mij alleen. Soms ga ik rondjes rennen of knabbel ik aan mijn hutje of speeltjes. De dierverzorgers zetten mij ook wel eens buiten. Dat is best lekker als de zon schijnt en het gras is net een lekker bed.

Ik denk er wel eens aan om een gat te graven en dan maak ik een lange tunnel onder de grond. Als ik dan weer naar boven graaf, waar kom ik dan uit? Misschien wel bij Villa Kakelbont of de geiten. Dan graaf ik verder en dan kom ik helemaal bij de vijver! Nog iets verder en dan hoor ik gehinnik… zijn dat Lucky en Gabber?

Oh.

Haha, dat was een dagdroom. Ik zit nog steeds in de ren. Nee, die tunnel, dat is me teveel werk, ik lig hier wel prima.

Kom je erbij liggen? Kom jij snel een keer naar de Dierenweide om ons te bekijken? Kun jij ons herkennen en weet jij wie wie is?