Therapiedieren

Wat je met therapiedieren kunt bereiken is onbeschrijfelijk mooi

Wat je met therapiedieren kunt bereiken is onbeschrijflijk mooi!

Met onze speciaal getrainde dieren bezoeken wij diverse zorginstellingen. Bijvoorbeeld verpleegtehuizen, ziekenhuizen, hospices, scholen voor speciaal onderwijs, zorgboerderijen, instellingen voor verstandelijk beperkte cliënten en tehuizen voor ernstig zieke kinderen.

De inzet van dieren in de begeleiding van mensen die psychisch of lichamelijk ziek zijn heeft een waardevolle betekenis. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat activiteiten (en/of therapie) met dieren recreatieve, educatieve en therapeutische mogelijkheden biedt om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Onze therapiedieren

Knuffelkonijntjes

Onze knuffelkonijnen, met hun rustige uitstraling en zachte vacht, laten de mensen weer even genieten, lachen en vooral: even vergeten dat ze ziek, druk, gehandicapt of gewoon anders zijn.

Therapie-ezeltjes

Oreo en Milou zijn grappig, schattig en heel lief. Ze vinden het heerlijk wanneer ze worden geaaid.

Therapiepaardjes

Onze knuffelpaardjes Lucky, Gabber en Beauty zijn zo leuk en schattig om mee te knuffelen!

“Even je zorgen, ziekte en eenzaamheid vergeten”

We hebben jarenlange ervaring met dit zinvolle en uiterst dankbare werk. Onze ervaringen en de feedback die we krijgen bevestigen de positieve impact van onze emotioneel supportdieren. We zien dat het contact met de dieren onder meer leidt tot meer rust en ontspanning, het verminderen van eenzaamheid en tot verhoging van de sociale interactie.

Er is heel veel vraag ontstaan naar onze activiteiten. Graag wilden we dat mensen ook ons kunnen bezoeken. En dat is nu mogelijk geworden! Wij verwelkomen u graag op onze thuislocatie in Zwolle: Dierenweide Dieze Oost.

Wilt u een afspraak maken, meer weten of eens een kijkje komen nemen?
Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!