Nubische geiten

De allerliefste geiten van de dierenweide zijn natuurlijk Samson, Gert, Moeke en Fem

Samson & Gert


Blèhhhh blèhhhh blèèèèèhhhh! Kijk eens, de geiten komen ons ook begroeten. Op de Dierenweide hebben we vier Nubische geiten. Dat zijn best grote geiten, met grote hangoren. Ik stel jullie eerst voor aan de jongens.

Samsom en Gert kwamen als de eerste geitjes op de Dierenweide en dat was heel spannend voor ze. De eerste paar dagen hebben ze enorm lopen blèren. Ze waren niet gewend om alleen te zijn. Daarom deden ze alles om de aandacht van de verzorgers te trekken.

Samsom was het brutaalst en ook helemaal niet bang, voor niks en niemand niet! Gert was wat verlegen en volgde Samsom overal. Nu zijn ze twee ondeugende volwassen bokken, die net als alle geiten alles eten wat los en vast zit.


Moeke & Fem

Ook is er Moeke, de grootste en oudste geit van het stel. Moeke is de zwart-witte geit. Toen Moeke bij ons op de weide kwam wonen, kwam ze samen met haar dochter Fem. Moeke en Fem waren onafscheidbaar en vonden alles in het begin erg spannend.

Inmiddels is Moeke de brutaalste van alle vier. Fem ‘staat haar mannetje’ ook wel tegenover de twee jongens, zij laat niet over zich heen lopen. Dat is best belangrijk, want als het voedertijd is bij de geiten dan is het ieder voor zichzelf! Ook Fem moet dan niet op de hulp van haar moeder rekenen, die is te druk bezig met eten..

Want ja… als er iets is waar onze geiten, en vooral Moeke, dol op zijn, dan is het eten!!! ’s Ochtends, als de dierverzorgers alle dieren gaan voeren, laten de geiten goed van zich horen! Blèèèh Blèèèh! Want wat als ze eens vergeten zouden worden?
Als het voer dan eindelijk in de langwerpige voerbak gegoten wordt, is het dringen! Er is genoeg plaats, maar elke geit wil zo veel mogelijk brokken naar binnen schrokken. De voerbak met speciale geitenbrok is meestal binnen een paar tellen op. En ja, wat ga je dan doen? Precies, bedelen en schreeuwen om meer! Moeke denkt dat ze net zoveel moet eten als een olifant. Het is nooit genoeg!

Telkens als er iemand voorbij hun weide loopt, komen ze kijken of ze nog meer lekkers krijgen. Soms hebben ze geluk, dan nemen mensen brood mee en ooh, dat vinden ze heel lekker, maar op de bordjes staat

Verboden te voeren’

Weten jullie ook waarom?


Brood is voor geiten net als een snoepje voor ons mensen. Van teveel snoepjes krijg je buikpijn en je wordt er dik van. De geiten kunnen van teveel brood heel ziek worden! Zo mogen dit alleen als het hard, gedroogd brood is en als de verzorgers dit zeggen. Als je ze echt iets wilt geven, geef ze dan wat lekker geplukt gras. Of geef het lekkers aan de verzorgers, die zorgen dat de dieren goed en gezond eten. Met zo nu en dan wat lekkers, zoals een heerlijk stukje brood.